Shackets – najpopularnija odeća ove sezone

Shackets se sigurno može nazvati najpopularnijom odećom ove jesenje i zimske sezone.

Shackets je nastao kao kombinacija košulje i jakne. Kao rezultat ovog spajanja dobijena je udobna alternativa uobičajenom kaputu, koji se savršeno uklapa u svakodnevni izgled, podjednako impresivno izgleda i sa teksas i svilenim suknjama. U stvari, shackets je topla muška košulja, koja se uglavnom izrađuje od toplih materijala kao što su tvid, vuna i unutrašnji mekani sloj.

Ovaj trend počeo je da se razvija prošle godine, ali u stvari, treba pogledati malo dalje – pre nekoliko decenija, jer je veza modernih jakni neraskidiva sa grunge estetikom koja je procvetala početkom 1990-ih. Ova decenija je neverovatno popularna kod generacije Z, a izgled Kendal Džener i Điđi Hadid to potvrđuje.

Najpopularniji model je karirana jakna od guste vune, u kojoj lako možete zamisliti tako svetle predstavnike te generacije kao što su Kejt Mos i Vinona Rajder. Za van sezone, na primer, više se traže modeli od kože, koje devojke danas nose umesto jakni i trenč mantila. Zbog činjenice da jakna dodaje dodatni volumen, bolje je nositi je sa najjednostavnijim stvarima poput osnovnog džempera i ravnih farmerki. U kombinaciji sa grubim čizmama i mini suknjama, jakne istovremeno izgledaju smelo i atraktivno.

foto.Pinterest