MODA / Stil dana

Stil dana

Neutralni tonovi na Stelin način: Slavna dizajnerka diktira trendove kako na pisti tako i na ulici

Jedna od najpoznatijih modnih kreatorki današnjice, Stela Mekartni nedavno je iskoristila ulice Pariza kako bi demonstrirala pravi način kako se nose sve nijanse bež.

Ćerka legendarnog člana muzičke grupe Bitls, Pola Mekartnija odlučila je da ulicama Pariza prošeta sve nijanse bež boje.

Ona se odlučila ovog puta za oversize blejzer koji naglašava ramena, a zahvaljujući detalju u vidu elastične ranfle čini da silueta onoga ko ga nosi dostigne poželjni oblik peščanog sata. Duboke pantalone u sličnoj nijansi se sužavaju kako se približavaju liniji koju dele sa sandalom malo svetlijih tonova i detalja u vidu zlatnog lanca, a kako bi razbila monotoniju ispod sakoa obukla je neprevaziđeni komad ove sezone – belu atlet majicu.

Što se tiče ostalih aksesoara čitavog stajlinga Mekartnijeve, to su reljefna torba malo tamnije boje od odela i mačkaste naočare koje su tu kako bi upotpunile čitavu ovu odevnu kombinaciju.

Ako pitate Stelu, monohromatika je uvek dobar izbor, a ukoliko su svi komadi izrađeni od održivih materijala, onda imate njen blagoslov da postanete modna ikona poput nje same.

Tekst: Aleksandar Nastasijević

Foto: Profimedia