Svilene marame su glavni modni dodatak ovog proleća

Svilene marame glavni su trend sezone proleće/leto 2020.

Omiljeni detalj stajlinga Odri Hepbern i Brižit Bardo ove sezone nije samo modni dodatak, već je i koristan element bilo koje odeće u periodu samoizolacije. Zato hrabro pokrijte kosu maramom da vam ne bi pala u oči i idite u prodavnicu za najpotrebnije stvari u karantinu. Dok ste kod kuće, možete vezati svileni šal oko vrata i iznenaditi kolege u Zoom video chatu ili ukrasiti zglob ruke za vedro raspoloženje celog dana.

Pronaći svileni šal koji vam se dopada ovog proleća je prilično jednostavno. Modni brendovi jednoglasno su predstavili na desetine zanimljivih opcija u kolekcijama proleće/leto 2020. – od živopisnih cvetnih printeva do jednobojnih opcija. Dakle, među svilenim maramama Missoni postoje i fantastični geometrijski uzorci i cvetni motivi. U međuvremenu, Dolce & Gabbana nudi da skupite kosu u punđu i vežete šal ukrašen tropskim ukrasima po principu turbana, a Lanvin pokazuju kako upotpuniti poslovni blejzer uz pomoć infantilnog dodatka za vrat.

Alternativu nošenja svilene marame pokazali su Erdem i Marc Jacobs. Dakle, brendovi su se oslanjali na kombinaciju marama i šešira sa širokim obodom. Ova elegantna tehnika ne samo da će ispuniti funkciju barijere od klica, već će zaštititi i vašu glavu od vedreg sunca kada konačno postane toplije. Sve što je potrebno za moderan stajling je omiljeni šešir i spektakularni šal.

Izabrali smo 10 svilenih marama koje će postati ne samo modni dodatak, već ćete od njih imati koristi i tokom karantina.