Vichy, je t’aime! Ikonični obrazac zbog kog nam srce brže kuca

Baš kao i božanstvena B.B. i mi volimo Vichy: evo naših omiljenih predmeta i dodataka koji su nas osvojili ove sezone.

Među otiscima koji nas odmah podsećaju na leto (a takođe i na odmor na plaži, mada još uvek daleko!), Vichy je sigurno na vrhu liste.

Razgovarajmo o Vichyju, kariranom uzorku koji su volele dive tokom 50-ih i 60-ih. Jedna iznad svih, nepotrebno je reći, je sjajna Brižit Bardo. Francuska glumica toliko je volela ovu tkaninu da ju je čak odabrala na dan venčanja 1959. godine – lepršava haljina koju je potpisao dizajner Jacques Esterel sa belim i ružičastim „kockicama“ bila je pravi užitak za oči.

Prošlo je više od 60 godina, a Vichy nas i dalje ostavlja bez daha, upravo zbog onog ženstvenog, svežeg i bezbrižnog dodira koji može dati izgledu.

Najviše volimo kombinacije pastelnih nijansi poput ružičaste, plave, svetložute, lila i zelene, ali ujedno i najintenzivnije i najsjajnije boje poput plave, ljubičaste ili super vitaminske narandžaste.

Od midi haljina, preko bluza sa karnerima koje treba nositi uz jednostavne farmerke, mikro kardigana i stilske torbe i dodataka, do dvodelnog kupaćeg kostima koji ćemo odmah izvaditi kada (i ako) konačno možemo da odemo na plažu – pogledajte galeriju fotografija i izaberite varijante koje se vama najviše dopadaju.