grazia

GASTRO

Domaće sa ljubavlju - Mila's Homemade

Lifestyle i food blogerka Mila Vujisic je za aprilsko izdanje magazina Grazia pripremila dva izuzetno brza i lagana recepta. Voćna rapsodija je idealna za prolećne dane dok su punjena jaja odličan izbor obzirom da nam se blizi Uskrs!

Punjena jaja

Sastojci:

  • 4 tvrdo kuvana jaja
  • 2 kašike majoneza
  • 2 kašike krem-sira
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • so, biber
  • 1 kašika vlašca

Priprema :

1. Preseći jaja na polovine i pažljivo odvojiti žumance od belanceta

2. Žumance prebaciti u činiju i dodati mu krem-sir, majonez, beli luk, so, biber i vlašac

3. Viljuškom ispasirati žumanca i sjediniti sve sastojke

4. Prebaciti u špric za filovanje i popuniti polovine belanaca

5. Preko posuti sa još malo vlašca i služiti uz suhomesnate proizvode

* Sastojci se mogu umutiti I u blenderu za kremastiju teksturu

Voćna Rapsodija ukusa

Sastojci:

(za tri osobe):

  • 1 mekši mango
  • 300 g maskarpone sira
  • 2-3 kašike šećera u prahu 
  • 3 kašike zamrznutog voćnog miksa
  • nekoliko svežih jagoda

Priprema:

1. Prokuvajte šumsko voće sa tri kašike vode nekoliko minuta

2. Oljuštite mango, pa ga izblendajte u kašu. Dodajte punu kašiku maskarponea, pa umutite još malo

3. Rasporedite u činijice ili čaše

4. Maskarpone umutite sa šećerom u prahu i aromom vanile. Sipajte preko manga

5. Ukrasite sa šumskim voćem i svežim jagodama

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.

GASTRO

Recept dana: Fileti lososa sa prelivom od humusa i mirođije

Zdrav, lagan ručak koji ćete veoma brzo napraviti, a organizmu pružiti energiju koja ne opterećuje.

GASTRO

Recept dana: Aromatične kuglice od piletine sa sosom iznenađenja

Lagan i veoma zdrav ručak koji ćete brzo spremiti i još brže pojesti, koliko je ukusan.

GASTRO

Recept dana: Punjeni avokado

Lagani, osvežavajući zalogaji, visoke hranljive vrednosti kao stvoreni su kao predjelo ili međuobrok.

GASTRO

Recept dana: Frico di patate, omiljeno jelo Italijana

Osetite pravi mediteranski šmek u vašem domu i napravite Frico.

GASTRO

Recept dana: Hrskavi francuski kiš sa jagodama

Kuhinja Francuske poznata je po mnogim delicijama, a jedna od njih je čuveni kiš.