grazia
X

GASTRO

Domaće sa ljubavlju - Mila's Homemade

Lifestyle i food blogerka Mila Vujisic je za aprilsko izdanje magazina Grazia pripremila dva izuzetno brza i lagana recepta. Voćna rapsodija je idealna za prolećne dane dok su punjena jaja odličan izbor obzirom da nam se blizi Uskrs!

Punjena jaja

Sastojci:

  • 4 tvrdo kuvana jaja
  • 2 kašike majoneza
  • 2 kašike krem-sira
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • so, biber
  • 1 kašika vlašca

Priprema :

1. Preseći jaja na polovine i pažljivo odvojiti žumance od belanceta

2. Žumance prebaciti u činiju i dodati mu krem-sir, majonez, beli luk, so, biber i vlašac

3. Viljuškom ispasirati žumanca i sjediniti sve sastojke

4. Prebaciti u špric za filovanje i popuniti polovine belanaca

5. Preko posuti sa još malo vlašca i služiti uz suhomesnate proizvode

* Sastojci se mogu umutiti I u blenderu za kremastiju teksturu

Voćna Rapsodija ukusa

Sastojci:

(za tri osobe):

  • 1 mekši mango
  • 300 g maskarpone sira
  • 2-3 kašike šećera u prahu 
  • 3 kašike zamrznutog voćnog miksa
  • nekoliko svežih jagoda

Priprema:

1. Prokuvajte šumsko voće sa tri kašike vode nekoliko minuta

2. Oljuštite mango, pa ga izblendajte u kašu. Dodajte punu kašiku maskarponea, pa umutite još malo

3. Rasporedite u činijice ili čaše

4. Maskarpone umutite sa šećerom u prahu i aromom vanile. Sipajte preko manga

5. Ukrasite sa šumskim voćem i svežim jagodama

Povezane teme

GASTRO

Da li ste probali originalnu Nicoise salatu?

Kao što joj samo ime govori, Nicoise salata dolazi iz Nice u Francuskoj.

GASTRO

Detox Smoothies: recepti za povratak u formu posle Uskrsa

Hranljivi i lagani smoothiji za doručak pružiće vašem telu preko potrebnu detoksikaciju nakon uskršnjih praznika.

GASTRO

Lako, ukusno i zdravo: špagete sa zelenim šparglama

Jednostavan recept za savršenu italijansku večeru!

GASTRO

Veganski recepti na kojima će vam životinje biti zahvalne

Da biste bili dobar veganski kuvar, morate znati zamenske namirnice koje bi svaki pojedinac koji se hrani na biljnoj bazi trebalo da zna i koje vrste povrća mogu zameniti meso.

GASTRO

NOVITET NA TRŽIŠTU: Carnex Dimljena pileća prsa - lagan, ali vredan i slastan zalogaj

Pored širokog asortimama dobro poznatih Carnex šunki, od sada potražite na tržištu Carnex Dimljena pileća prsa, za one koje volite.

GASTRO

Zašto je važno da delimo tajne?

Podeliti tajnu sasvim je posebna priča.

GASTRO

Vrlo lagana torta od šargarepe koju vredi probati

Nedostaje vam ideja za ukusan i zdrav desert?

GASTRO

Ideja za doručak: tost sa avokadom, sirom i šunkom

Ukoliko ne znate šta danas da doručkujete, predlažemo da isprobate ukusan tost sa avokadom, sirom i šunkom.

GASTRO

Sezona jagoda: 5 načina da uključite jagode u doručak

Napokon je došlo vreme kada možemo uživati u jagodama.

GASTRO

Ukusna, zdrava i bez kalorija: salata od kvinoje sa paradajzom

Topli dani su pred nama, što znači da je pravo vreme da teške i kalorične obroke zamenimo laganijim.

GASTRO

Štrudla od višanja za 15 minuta

Ukoliko volite štrudlu sa višnjama imamo za vas savršen recept!

GASTRO

Pripremite ukusan tiramisu sa višnjama u čaši

Predlažemo da danas pripremite desert tiramisu sa višnjama.

GASTRO

Umesto mleka: 3 napitka koja možete popiti tokom posta

Pića na biljnoj bazi koja zamenjuju mleko.