GASTRO

Patlidžani punjeni mlevenim mesom

Patlidžani su najsvestranija vrsta povrća u kuhinji i neprikosnoveni su protagonisti ovog Grazia recepta: patlidžani punjeni mlevenim mesom!

Ovo jelo bogatog ukusa, savršeno je u bilo kojoj prilici: patlidžani imaju oblik ukusnih brodića, peku se u rerni i napunjeni su ukusnim filom sa mirisnim začnima koji jelu daju karakteristične slatkaste arome i blago kiseo i oštar ukus.

Sastojci za 4 osobe

4 patlidžana (mala)
300 gr mlevenog telećeg mesa
1 jaje
3 glavice crnog luka
10 gr rendanog kačkavalja
maslinovo ulje
1 čili
Biber i so

Kako pripremiti patlidžane punjene mlevenim mesom

1) Operite 4 mala patlidžana, osušite ih i isecite na dužinu uklanjanjem oko ¼ pulpe da biste dobili kapice. Ostavite 1 cm kaše pričvršćene na koru. Smeđu kašu od patlidžana pomešajte sa maslinovim uljem, dodajte so i 2-3 kašike vode. Dobro izmutite viljuškom i ostavite da odstoji.

2) Pripremite fil. U posudu stavite 300 gr mlevenog telećeg mesa i dodajte 1 jaje, seckani luk, rendani kačkavalj, i kašu patlidžana koju ste pripremili. Začinite solju i dodajte jednu seckanu čili papriku bez semenki unutra. Dobro izmešajte sastojke da se dobije homogena smesa.

3). Dobijenom smesom napunite kapice patlidžana i rasporedite ih na tanjir obložen papirom za pečenje. Kapljice ulja stavite na punjene patlidžane i pecite ih sa poklopcima u pećnici na 180 ° 30-40 minuta.

Pustite da se ohlade i servirajte patlidžane punjene mlevenim mesom!

grazia.it

Recept za krompir punjen sirom i prekriven hrskavom slaninom - otkrijte ovde!

Povezane teme

GASTRO

Ukusan krompir punjen slaninom

Mekani punjeni krompir se može služiti kao prilog glavnim jelima od mesa ili uživati samo u njegovom jedinstvenom ukusu.

GASTRO

NAJBOLJA GRICKALICA ZA FILMSKO VEČE: Ovakve kokice još nismo probali

Iako nas je poslednjih nedelja izolacija dovela dotle da gledamo filmove i serije više nego ikad, jedna stvar se nije promenila - kokice su i dalje najbolja zanimacija za filmske v...

GASTRO

Krem čorba od šargarepe sa pirinčem

Lagana i kremasta čorba od svežeg povrća je ukusna i prijatno nežna za nepce - idealna za večeru.

GASTRO

EKSPRESNA KUHINJA: Džejmi Oliver snimio serijal sa receptima za izolaciju

Čim su se i Britanci pridružili ostatku sveta koji je zatvoren u samoizolaciju, mnogima omiljeni kuvar, Džejmi Oliver, istog trena se raspitao među svojim prijateljima na Facebooku...

GASTRO

Kompletan vodič kroz svet vitamina

Priče o vitaminima slušaš celog života, a potrebno je da znaš samo dve stvari – zašto su važni i gde da ih nađeš Zabluda je mišljenje da vegetarijanci i vegani svojom ishranom ne m...

GASTRO

SLATKIŠ ZA POČETNIKE: Tiramisu od 10 minuta

Jede vam se nešto slatko, ali niste naročito vešti u kuhinji? Evo kako ćete napraviti jednostavan tiramisu u rekordnom roku.

GASTRO

RECEPT ŠEFA DŽONSONA: Lepinje od tri sastojka koje sigurno imate u kući

Ako ste primetili da ste ostali bez hleba baš kada su prodavnice zatvorene, nemojte jadikovati - postoje recepti za koje su vam dovoljna samo tri osnovna sastojka.

GASTRO

ZA TESTO KOJE RASTE KAO LUDO: Domaći kvasac od jabuka

Dok razvijene zemlje zapada beleže bizarnu poteru za toalet papirom, u domaćim prodavnicama zavladala je prava jagma za brašnom, a ujedno i za kvascem...

GASTRO

ZABORAVLJENA HRANA: Sočivo na sto načina

U jurnjavi za brašnom, kvascem i konzervama, na policama samousluga ostala su čitava pakovanja jedne zaboravljene mahunarke, koja je sa razlogom bila osnova u ishrani nakon posledn...

GASTRO

Food blogerka savetuje: trikovi za čuvanje namirnica

Jedan od načina da očuvamo imunitet je, naravno, što kvalitetnija ishrana.

GASTRO

Pire od šargarepe i luka

Ukoliko vam je dosadio pire krompir kao dodatak mesu, predlažemo da pripremite ukusan pire od šargarepe i luka.

GASTRO

Pasta sa kuvanom šunkom i graškom

Jednostavan recept za pastu koja je idealna za svakodnevni ručak, koji cene odrasli i deca.

GASTRO

Tartlete sa džemom i orasima

Za ukusnu užinu i malo šika za vreme čaja ili za oduševljenje gostiju, evo kolača s džemom i orasima.

GASTRO

Sendviči sa krompirom i sirovom slaninom

Krompir punjen sirom i prekriven hrskavom slaninom sa mirisom timijana - predjelo kojem će se teško odoleti.

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?