Patlidžani punjeni mlevenim mesom

Patlidžani su najsvestranija vrsta povrća u kuhinji i neprikosnoveni su protagonisti ovog Grazia recepta: patlidžani punjeni mlevenim mesom!

Ovo jelo bogatog ukusa, savršeno je u bilo kojoj prilici: patlidžani imaju oblik ukusnih brodića, peku se u rerni i napunjeni su ukusnim filom sa mirisnim začnima koji jelu daju karakteristične slatkaste arome i blago kiseo i oštar ukus.

Sastojci za 4 osobe

4 patlidžana (mala)
300 gr mlevenog telećeg mesa
1 jaje
3 glavice crnog luka
10 gr rendanog kačkavalja
maslinovo ulje
1 čili
Biber i so

Kako pripremiti patlidžane punjene mlevenim mesom

1) Operite 4 mala patlidžana, osušite ih i isecite na dužinu uklanjanjem oko ¼ pulpe da biste dobili kapice. Ostavite 1 cm kaše pričvršćene na koru. Smeđu kašu od patlidžana pomešajte sa maslinovim uljem, dodajte so i 2-3 kašike vode. Dobro izmutite viljuškom i ostavite da odstoji.

2) Pripremite fil. U posudu stavite 300 gr mlevenog telećeg mesa i dodajte 1 jaje, seckani luk, rendani kačkavalj, i kašu patlidžana koju ste pripremili. Začinite solju i dodajte jednu seckanu čili papriku bez semenki unutra. Dobro izmešajte sastojke da se dobije homogena smesa.

3). Dobijenom smesom napunite kapice patlidžana i rasporedite ih na tanjir obložen papirom za pečenje. Kapljice ulja stavite na punjene patlidžane i pecite ih sa poklopcima u pećnici na 180 ° 30-40 minuta.

Pustite da se ohlade i servirajte patlidžane punjene mlevenim mesom!

grazia.it

Recept za krompir punjen sirom i prekriven hrskavom slaninom – otkrijte ovde!