“Marry me chicken”: Recept za piletinu u kremastom sosu

recept za piletinu u sosu

Ako tražite obrok koji će impresionirati vaše ukućane ili goste, a pritom je brz i jednostavan za pripremu, piletina u kremastom sosu sa suvim paradajzom je savršen izbor. Ovaj recept kombinuje sočne pileće filete sa bogatim i aromatičnim sosom koji se priprema uz pomoć suvog paradajza, pavlake i parmezana. Kremasta tekstura sosa i intenzivan ukus suvog paradajza čine ovo jelo savršenim za svaki obrok, bilo da se radi o svakodnevnoj večeri ili posebnoj prilici. Piletina se prži do savršene zlataste boje, a zatim se obogaćuje sosom koji se brže sprema nego što mislite. Uživajte u jednostavnom i sofisticiranom jelu koje će oduševiti vaše nepce i ostaviti sve u pozitivnom iznenađenju.

Probajte još i: Mandžurijska piletina

Sastojci:

  • 500 g pilećih grudi, isečenih na 4 šnicle po dužini
  • 2 kašičice začina (po izboru, kao što su mešavina začina za piletinu)
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike ulja ili maslaca
  • 3 čena belog luka, sitno naseckana
  • 130 g suvog paradajza u ulju, sitno naseckanog
  • 240 ml pavlake za kuvanje
  • 120 ml povrtne supe
  • 50 g parmezana, rendanog
  • 1/2 kašičice suvog bosiljka
  • 1/4 kašičice mlevenog bibera
  • So po ukusu
  • Sitno seckani svež bosiljak za dekoraciju (opciono)

Priprema:

  1. Pripremite piletinu:
    • Pileće grudi začinite sa svih strana sa začinima.
    • Uvaljajte piletinu u brašno i otresite višak.
  2. Pržite piletinu:
    • Zagrejte ulje ili maslac u velikom tiganju na srednje jakoj vatri.
    • Pržite piletinu sa obe strane dok ne dobije zlatastu boju i dok se ne skuva (oko 5-7 minuta sa svake strane).
    • Izvadite piletinu iz tiganja i stavite je na tanjir.
  3. Pripremite sos:
    • U isti tiganj dodajte malo ulja od suvog paradajza.
    • Dodajte sitno naseckan beli luk i kratko prodinstajte (oko 1 minut).
    • Dodajte sitno naseckani suvi paradajz i kratko prodinstajte (oko 2 minuta).
    • Dodajte pavlaku za kuvanje i povrtnu supu, i kuvajte dok se smesa blago ne zgusne (oko 5 minuta).
  4. Dodajte parmezan i začine:
    • Dodajte rendani parmezan, suvi bosiljak, mleveni biber i so. Dobro izmešajte dok se parmezan ne otopi i sos postane kremast.
  5. Vratite piletinu u tiganj:
    • Stavite piletinu nazad u tiganj i prelijte je sosom.
    • Kratko kuvajte dok se piletina ne zagreje i dobije bogat ukus iz sosa (oko 2-3 minuta).
  6. Poslužite:
    • Služite piletinu u kremastom sosu uz prilog po izboru, kao što su krompir pire, kuvani pirinač ili testenina.
    • Dekorišite sa sitno seckanim svežim bosiljkom ako želite.

Ovaj recept za piletinu u kremastom sosu sa suvim paradajzom je savršen za obrok koji je bogat ukusima i jednostavan za pripremu. Uživajte u svom obroku!

Foto: Unsplash

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.