grazia

Inspiracija

Kako izabrati savršen bikini prema svom telu

Kao što znamo, svaka žena je drugačije građena i iako sve težimo tom savršenom obliku poznatom kao “peščani sat”, genetika ne dozvoljava svakome da ga dostigne. Svaka od nas smatra da ima neki nedostatak, a dovoljno je da nauči da ga sakrije kako bi postigla najbolji vizuelni efekat i približila se izgledu “peščanog sata”.

Žene širom sveta se slažu da je odabir kupaćeg kostima najnezahvalnija kupovina, s obzirom da nošenjem njega ne možete ništa da sakrijete. Mi se ne slažemo sa tim, i uveravamo vas da možete!

Evo kako da izaberete savršen bikini prema svojoj figuri i zablistate na narednom letovanju! Do sada se pokazalo da su nas za savet najviše pitale mlade devojke, kojima celodnevni boravak uz žurke na plaži predstavlja svakodnevicu letnjeg odmora, ali i devojke koje biraju tradicionalniji odmor.

Bilo da tražite povoljne aranžmane kao što je Balkan Fun letovanje u Grčkoj gde planirate da provedete dosta vremena u uzbudljivoj vožnji brodićima i interesantnim izletima tokom kojih ćete boraviti u kupaćem kostimu (koji prosto mora da stoji savršeno), ili ste pre zagrejane za trospke destinacije tokom zimske sezone, ovo su saveti o tome kako izabrati savršen kupaći kostim prema sopstvenoj figuri.

Kupaći kostim za atletsku građu (uski kukovi i ramena)

Karakteristično za žene atletske građe je to da su često mršave, uskih kukova i ramena koji se ne razlikuju previše od obima struka. Kako bi se ova građa vizuelno približila idealnoj građi “peščani sat”, potrebno je vizuelno suziti struk i proširiti torzo i kukove.

Ako ste atletski građene, a u potrazi ste za dvodelnim kostimom - bikinijem, evo koje bi on karakteristike trebalo da ima:

  • gornji deo kostima vizuelno će vas “proširiti” u ovom delu ukoliko ima dezen, pogotovo malih simbola, ukoliko ima volane ili je zanimljivo sečen
  • donji deo kostima kojim ćete vizuelno istaći kukove, a samim tim i smanjiti struk trebalo bi takođe da bude ukrašen dezenom, a detalj poput mašne kojom se donji deo kupaćeg vezuje sa strane takođe će biti od pomoći
  • Ono što je preporuka takođe su vertikalni dezeni i linije, pa će i kupaći kostim u mornarskom stilu takođe obaviti posao.

Ukoliko vaša atletska građa podrazumeva manju zadnjicu i to se može vizuelno poboljšati odgovarajućim donjim delom bikinija. Potrebno je samo da nosite donji deo u svetlim bojama, a preporučljivo je i da gaćice imaju zanimljiv print. Nemojte zaboraviti da uzmete donji deo koji vam je knap ili čak mali s obzirom da je za ovaj tip građe lepše da se vidi malo više kože. Osim toga, devojke koje imaju manju zadnjicu ne moraju da brinu da će otkrivanje biti degutantno na plaži, već mogu u potpunosti da uživaju u većoj površini osunčane kože.

Bikini za kruškastu građu (širi kukovi od ramena)

Kada se radi o “kruška-građi”, ono što je za nju karakteristično su širi kukovi koji u odnosu na ramena i ostatak tela dolaze u prvi plan. Ono što je dobro kod ovakve ženske građe, jeste da se obično odlikuje uskim strukom što je deo tela koji bi trebalo istaći, pa su bikiniji odličan izbor kupaćeg za kruškastu figuru.

  • Gornji deo kupaćeg trebalo bi da istakne ovaj deo tela i da skrene pažnju sa kukova, pa se preporučuje da se posebno ističe u odnosu na donji deo. Trouglasti oblik koji pravi V izrez takođe će vizuelno proširiti ramena i skrenuti pažnju sa kukova.
  • Donji deo kupaćeg trebalo bi da bude jednobojan, a preporučuje se da bude i tamniji od gornjeg dela. Bez ikakvih detalja, volana i mašna sa strane - ovakvi elementi još više će vizuelno proširiti vaše kukove. Preporučujemo i da donji deo bude dublji - do struka bi bilo idealno.

Bikini za one sa širim ramenima

Kada se radi o ženskoj građi širih ramena, karakteristična je po tome što ramena dolaze u prvi plan i najviše privlače pažnju. Ova figura je vrlo retka kod žena, a pri izboru bikinija, one bi trebalo da prate obrnuta pravila od onih koje se važe za one sa kruškastom građom.

Dakle: svetliji i dezenima i volanima istaknut donji deo kostima, a gornji jednostavan i oblog sečenja, nikako V izreza koji će vizuelno dodatno proširiti vaša ramena.

Bikini za one sa jabučastom građom (veći stomak)

Za jabučastu građu tela karakterističan je veći stomak koji se ističe u odnosu na ramena i kukove. Ono što je dobra strana tela sa ovakvom građom jeste da žene ove građe često mogu da se pohvale velikim grudima, koje bi u ovom slučaju trebalo istaći. Preporučuje se jednodelni kupaći sa lepim, ukrašenim V izrezom. Ali ako želite bikini, imamo savete i za njegov odabir.

  • Gornji deo bikinija trebalo bi da ima V izrez kojim če istaći vaše grudi na najbolji način. i skrenuti pažnju sa stomaka na njih. Sve su modernije i majice - kupaći pa razmislite i o ovoj opciji. Možete naći ovakve majice izuzetno lepog dizajna, a u njima ćete izgledati odlično!
  • Donji deo bikinija preporučujemo da se slaže sa gornjim. Dakle, u ovom slučaju nema eksperimentisanja sa različitim bojama i dezenima dva dela bikinija. Takođe, pokušajte da nađete donji deo koji sa strane možete da podignete bliže struku - ovo je vrlo moderno, a vizuelno će produžiti vaše noge i skrenuti pažnju sa stomaka.

Kupaći kostim za Plus size žene

Plus size je veličina koja znači da možete da se poigravate stilovima i da i dalje izgledate sjajno. Ne morate da se odričete bilo kog kupaćeg kostima koje nose mršavice, sve je izvrsno dok se dobro osećate u svojoj koži. Ukoliko vam ipak nekad manjka samopozdanja, postoje „sigurnije varijante”.

Možete obući suknju ili ogrtače koji su ove godine bili pravi hit. Uz bikini u kojoj god boji poželite u kombinaciji sa ogrtačem providnog materijala i letnjeg dezena - ne možete da pogrešite. Osim toga, vi ćete biti jednako u prvom planu, a ta tkanina služi da doprinese vašem urbanom stilu i većoj dozi komfora. Preporuka su i jednodelni kupaći kostimi koji su na vertikalne linije jer oni pomažu vašem tanjem izgledu. Osim toga takvi kupaći su izuzetno moderni, zabavni i nikad ne izlaze iz mode.

Kada se radi o idealnoj “peščani sat” figuri, imate sreće što je posedujete, jer - ovoj građi odgovara svaki kupaći kostim. Ipak, ovakva figura nije česta, a gore navedene su najčešće prisutne ženske građe tela, pa smo sigurni da ćete prateći ove savete pronaći odličan bikini za vas.

Pročitajte još

Povezane teme

Vesti

Šoping lista: U crvenoj fazi

Nemoguće je odoleti crvenoj boji i ne primetiti je.

Vesti

Modna kuća Anđeline Džoli i brend Chloé lansiraju zajedničku kolekciju

Prva linija brenda Atelier Jolie fokusirana je na ekološku održivost.

Stil dana

Letnja elegancija Eme Stoun

Još jedan outfit koji se kopira!

Vesti

BOSS organizovao žurku za Naomi Kembel

Lepotica je tradicionalno proslavila rođendan u Kanu.

Vesti

Summer kolekcija brenda H&M je tu!

Uživajte u sjajnim lanenim sakoima, heklanim bluzama i haljinama, fantastičnim kupaćim kostimima