MODA / Stil dana

Stil dana

Ekspert za detalje: Sara Džesika Parker zna da istakne ono što je bitno

Sara Džesika Parker ovih dana ima nekoliko razloga za slavlje – krajem meseca kreće druga sezona serije And Just Like That…, koju ovih dana promoviše zajedno sa koleginacama Sintijom Nikson (Miranda) i Kristin Dejvis (Šarlot), juče je bilo tačno 25 godina od kada je emitovana prva epizoda serije Seks i Grad, koja je nju i pomenute koleginice, uz glumicu Kim Katral (Samanta), planetarno proslavila, uskoro debituje na West Endu, gde će sa suprugom Metjuom Broderikom igrati predstavu Plaza Suite, ALI u popularnom jutarnjem šouu Good Morning America, nije gostovala ni zbog jednog od navedenih dešavanja. 

Glumica se u sredu ujutru zaputila u njujorški studio pomenute emisije kako bi predstavila prvu knjigu koju objavljuje njena izdavačka kuća (o da!), SJP Lit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP Lit (@sjplit)

U pitanju je roman A Quitter’s Paradise mlade spisateljice Elyshe Chang, kojim je Sara, kao strastveni čitalac, bila oduševljena, i rešila da njome uplovi u nove poslovne vode. Nakon što je godinama na svom instagram profilu sa pratiocima i fanovima pasionirano delila ono što čita, afirmisala mlade pisce i upućivala na važna dela – ne samo američke nego i svetske književnosti (setimo se da je u jednom od svojih postova predstavila i roman Uhvati zeca Lane Bastašić), glumica je rešila da, pored glume i dizajna (setite se da ima i svoju liniju cipela, SJP by Sarah Jessica Parker, ali i parfema, tapeta, kao i vina u saradnji sa dve poznate kuće), zaroni u još jednu oblast – izdavaštvo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP Lit (@sjplit)

Možda Sarin autfit za gostovanje u jutarnjem programu deluje jednostavno, ali, zapravo je vrlo promišljen. Glumica je obukla cvetnu svilenu haljinu nežnih boja, koju je uparila sa sjajnim sakoom i salonkama jarko roze nijanse, uz šta je složila čak i prsten sa zelenim kamenom, dok je u ruci umesto klač torbice, kakve obično nosi, imala prvu knjigu svoje izdavačke kuće. 

Ako malo bolje pogledate korice A Quitter’s Paradise romana koji nosi u ruci videćete da se one slažu sa svim bojama koje je glumica, a zapravo osvedočena modna ikona, ima na sebi. Još jednom bravo za stil, ali i za misiiju.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram