grazia

GASTRO

Recept dana: Dinstani pileći bataci sa bukovačom i čeri paradajzom

Probajte piletinu na drugi način, u kombinaciji aroma koje će vas oduševiti. Skladna simfonija raznovrsnih ukusa odlikuje ovo jelo, savršeno za obrok udvoje uz čašu omiljenog vina.

Sastojci:

  • 4 pileća bataka
  • 300 g čeri paradajza
  • 200 g bukovače (ili šampinjona)
  • 100 g zelenih i crnih maslina
  • 30 g kapara
  • beli luk
  • majoran
  • so
  • koncentrat paradajza
  • bujon (pileći ili od povrća)
  • suvo belo vino
  • ekstradevičansko maslinovo ulje

Priprema:

Odvojte nogice od karabataka tako što ćete ih preseći na mestu zgloba. Isecite čeri na polovine, stavite ih u činiju, posolite i ostavite da odstoje dok vi spremate ostale sastojke. Zagrejte u tiganju malo ulja sa 1 usitnjenim čenom (neoljuštenog) belog luka. Posolite nogice i karabatake, pa ih propržite desetak minuta. Izvadite iz tiganja komade piletine, odstranite beli luk i masnoću koju je meso pustilo.

Sipajte u tiganj čašu belog vina da bi se razblažili karamelizovani delovi sa dna, dodajte malo majorana i vratite meso u tiganj pre nego što vino u potpunosti ispari. Prelijte sa 4 kutlače bujona, dodajte kašiku koncentrata paradajza i ostavite da se kuva na vatri srednje jačine oko 40 minuta.

Propržite u drugom tiganju bukovaču isečenu na komade, uz dodatak ulja i 1 čena belog luka. Posle pet minuta dodajte čeri paradajz, kapare i masline. Propržite sve zajedno minut, pa prebacite u tiganj sa piletinom da se prži još pet minuta.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Recept dana: Kremasti kolač sa šljivama i hrskavom penom od belanaca

Iskoristite sezonu šljiva i nek se nađu u vašem jelovniku. Jednako su ukusne i sočne i u slanoj i u slatkoj kombinaciji.

GASTRO

Volite avokado? Evo kako da napravite sladoled od njega

Ovo je savršen recept za omiljenu letnju poslasticu.

GASTRO

Vreme je za detoks: Predlažemo recept za savršenu obrok salatu

Lako i brzo se sprema, lagana je i što je najbolje - možete da je nosite na posao.

GASTRO

Recept dana: Voćne sladoled kocke

Ledeno, kremasto, sočno, osvežavajuće uživanje.

GASTRO

Korisni saveti italijanske none: Večera gotova za 10 minuta

Zapratite Nonna Finu, a onda, zahvaljujući njenim savetima, postanite stručnjak za spremanje špageta.

GASTRO

Šta kafa koju pijete govori o vama?

Kapućino vole sanjari, moka je za druželjubive, dok espreso biraju lideri.

GASTRO

Recept dana: Sufle od limuna

Lagan, vazdušast desert savršeno je slatko-limunkasto osveženje tokom vrelih dana.

GASTRO

Zašto je dobro piti čaj tokom vrelih dana?

Kada vam je vruće, topao čaj je sigurno poslednje što vam pada na pamet. Ali, razuverićemo vas.

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.

GASTRO

Ferrero samoinicijativno u Srbiji povlači određene Kinder proizvode, proizvedene u Belgiji

Ferrero sarađuje sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica Srbije.